Zoloft urođenim manama

Engleskom sadržaj: link

Zoloft je pokazala da značajno povećati rizik od ozbiljnih srčanih mana i drugih oštećenja ploda ako se koristi tijekom trudnoće.

Zoloft, također poznat kao sertralin hidroklorid je Selektivni inhibitor ponovne pohrane serotonina (SSRI) koristi se za liječenje depresije i anksioznosti. Lijek je odobren za prodaju u SAD-u od strane Food and Drug Administration (FDA) u 1991 i od tada je postao jedan od najčešće propisane antidepresiva.

Priznajući da su žene u velikoj mjeri povećan rizik od razvoja depresije u dobi od 18 i 40 godina (dijete bearing age) između, proizvođači lijekova reklamira Zoloft, Paxil i drugi SSRI kao sigurno koristiti tijekom trudnoće.

U proteklih 5 godina, međutim, nekoliko istaknutih studije upućuju na zaključak da SSRI kao Zoloft, Paxil, Lexapro i Prozac zapravo uzrokovati ozbiljne i ponekad po život opasne urođene mane ako se koristi tijekom trudnoće.

Nažalost, tisuće trudnice koji su Zoloft jer su rekli da je sigurno koristiti tijekom trudnoće sada moraju nositi s razorne fizičke i emocionalne učinke podizanje ili izgubiti dijete od ozbiljnih i ponekad fatalnih posljedica lijeka

srčanih mana & amp. Ostali Ozbiljne urođene mane povezane s Zoloft

Saznajte više o urođenim manama koje su povezane s Zoloft koristiti tijekom trudnoće kao ispod:

Kongenitalne srčanih mana

Fibrilacija septuma grešaka (ASD)
pretklijetke septuma nedostaci su kongenitalne malformacije srca koje uzrokuju protok krvi između lijeve i desne pretklijetke putem inter-atrijske septuma. Rupa je formirana u zidu koji razdvaja gornje komore srca, uzrok nepravilnog protoka krvi.

Ventrikularna septuma grešaka (VSD)
klijetke septuma nedostataka su prirođene srca malformacije u kojima su lijeve i desne klijetke nisu pravilno razdvojeni, što uzrokuje krv bogatu kisikom s lijeve strane srca teče u desnu stranu i ponovno uvesti natrag u pluća, iako je već kisikom. Ovaj nedostatak stavlja veliku pritisak na srce može izazvati srce za uvećanje

nedostataka plućne

Uporna plućne hipertenzije u novorođenčadi (PPHN)
Uporna plućne hipertenzije u novorođenčadi opisuje neuspjeh cirkulacijskog sustava automatski kick i početi podržava dijete nakon rođenja i fizičko odvajanje od svoje majke. Prijelaz omogućuje novorođenče živjeti bez oslanjanja na pomoć iz majčine krvožilnog sustava. PPHN rezultate kada je glavni krvne žile u fetusa, poznat kao duktusa arteriosus, ostaje otvoreno umjesto zatvaranja odmah nakon rođenja kao namjera. Uz ovaj krvne žile otvorene, hipertenzije u djetetovom pluća snaga krvi kroz otvor i na drugim dijelovima tijela prije nego što je u stanju ispravno oksidirati u plućima. Dijete će ostati u stanju disati i može brzo razviti hipoksemija ili čak acidoze. Nedavne studije su pokazale da majke koji su Zoloft tijekom trudnoće vožnja mnogo veći rizik od rađanja djeteta s PPHN od majki koje nisu gutati lijekove.


Trbušni Nedostaci

pupčana kila i Dijafragmalna kile
pupčana kila i dijafragmatička kile su urođene urođene mane koje uzrokuju djetetove crijeva ili druge abdominalne organe da viri ili batina iz pupka. Prema studijama, majke koje su se Zoloft tijekom trudnoće vožnji povećana opasnost od rađanja beba sa pupčana kila i dijafragmatička kile.


Kranijalni Nedostaci

craniosynostosis
craniosynostosis je kongenitalna rođenja mana koje uzrokuje šavova na prerano u blizini na novorođenčeta lubanje. Šavovi su vlaknasti spojevi koji daju lubanja ograničene fleksibilnosti, tako da se može rasti i razvijati se s djetetom. Šavovi koji prerano u blizini može uzrokovati lubanja biti deformiran ili deformirana. Majke koji su Zoloft tijekom trudnoće imaju povećan rizik od rađanja beba sa craniosynostosis.


Ostali Defeects

Analiza atrezija
Analni atrezija, također poznat kao imperforate anus je kongenitalna rođenja mana u kojem rektum oblici nepropisno. Postoji nekoliko vrsta Analni atrezija uključujući:

 • Stalna kloaka: gdje rektuma, mokraćnog trakta i vagine ili uretre su kombinirani u jedan kanal;
 • Niska Lezija: gdje je debelog ostaje u blizini kože; Anus je često suziti ili nedostaje cijelosti rektum završava u zatvorenoj vrećici; i
 • Visoka Lezija: gdje je kolona nalazi više u zdjelici; obično mjehur, rektum i uretra ili vagina su povezani otvorom ili fistule.

Klub noga
Club Foot, također poznat kao prirođenih zgrčeno stopalo Equinovarus (CTEV) je kongenitalna rođenja mana u kojima su jedan ili oba stopala su zakrenuti prema unutra na gležanj.

coarctation aorte
coarctation aorte, također poznat kao aortalni coarctation je kongenitalna rođenja mana u kojima aorta sužava na mjestu gdje se spaja s duktusa arteriosus. Ovo stanje zahtijeva srce raditi puno teže kako bi se pumpa krv kroz ovaj suženi posudu. Kvar je često prisutan u kombinaciji s drugim srčanim manama i mogu varirati od blagih do teških.

gastroshize
gastroshize je kongenitalna rođenja mana u kojima crijeva bebe viriti ili staviti van kroz otvor na trbušnom zidu koji čini blizu pupkovine. Dok slično pupčana kila, crijeva nisu pokriveni membranom u slučaju gastroshize.

hipoplastična Lijevi srca sindrom
hipoplastična lijevo srce sindrom je nasljedna rođenja mana koji uzrokuje lijevu stranu srca za nepropisno razvijati. Kao rezultat toga, lijeva strana srca će biti u mogućnosti poslati dovoljno krvi da bi ostatak funkcioniranje tijela. Ovaj lijevi strani slabost u konačnici će prisiliti desnu stranu srca pokušati nadoknaditi. Desna strana može podržati cijelo tijelo privremeno, ali neminovno će uspjeti nakon soj postaje previše. Područja srca pogođene hipoplastična Left srca sindrom su:

 • aorte;
 • lijeve klijetke;
 • aortalni ventil; i
 • mitralni ventil.

Limb Smanjenje
Limb Smanjenje je kongenitalna rođenja mana koja uzrokuje jednu ili više od bebe udove (ruke ili noge) da se nepropisno razvijati. Limb Smanjenje može dovesti u udovima smanjuje u veličini ili nedostaje uopce ovisno o težini stanja.

Plućna atrezija
Plućna atrezija je kongenitalna srčanih mana u koje je plućna ventil ne ispravno razvija. Kao rezultat plućne atrezija, plućna ventil ostaje blokiran tkiva i ne može pumpati krv s desne strane srca u pluća, tako da mogu dati kisik.

Plućna stenoza
Plućna ventil stenoza je kongenitalna rođenja mana u kojima je plućna ventil sužen i ne dopustiti dovoljno protok krvi u pluća za oksigenaciju. Plućna ventil nalazi između desne klijetke i plućne arterije.

spina bifida
spina bifida, također poznat kao Myelomeningocele ili rascjepom kralježnice, je kongenitalna rođenja nedostaci koji okosnica i spinalnog kanala ne pravilno blizu prije rođenja.

Tetralogija od Fallot
tetralogije o Fallot je prirođenih srčanih mana koje mogu izazvati cijanozu, plava -purple boja na kožu uslijed nedostatka kisika. Tetralogija od Fallot obično je povezan s četiri drugim malformacijama:

 • Plućna ljevkast stenoza. Sužavanje desne klijetke odljev kanal
 • prevladavajućeg aorte. Nepodešenost aorte
 • Ventrikularna septuma oštećenja. Rupa između lijevih i desnih klijetki
 • desne klijetke hipertrofija. Stanje u kojem desne klijetke postaje prerazvijena

Tranposition Velikih arterijama
Prenošenje velikih arterija (TGA) je kongenitalna srčanih mana u kojima su dvije posude uglavnom odgovorni za kretanje krvi od srca, aorte i plućne arterija, zamijenili mjesta. TGA je cyanotic mana koja može izazvati kože da imaju plavo-ljubičasta nijansa zbog smanjenja razine kisika.


Istraživanja Povezivanje Zoloft sa srca i drugih urođenih mana

Od svog uvođenja na tržište SAD-a prije 20 godina, Zoloft, općenito poznat kao sertralin hidroklorid, je naširoko propisivan trudnicama kako bi im mogli pomoći nositi s osjećajima depresije ili anksioznosti. Nažalost, nedavna istraživanja su pokazala da su trudnice koje su izložene Zoloft, ili druge selektivni serotonin inhibitori (SSRI) antidepresivi kao Prozac, Paxil, celexa i Lexapro, trčanje povišen rizik od rađanja djeteta s ozbiljnim srčanom manom.

Na primjer, u 28. lipnja 2007. godine, studija tiskana u časopisu New England Journal of Medicine, liječnici otkrili uznemirujuću vezu između sertralin hidroklorid (Zoloft) i razvoj srčanih mana, uključujući i atrijske i ventrikularne septuma nedostaci i druge ozbiljne urođene mane, uključujući i crijevne probleme, kao što su pupčana kila i dijafragmatička kile, smanjenja ud, analni imperforaciju i utrli stopala.

Znanstvenici promatraju koliko povećanje od 100% u nastanku septuma kvarove, desne klijetke odljev sustava opstrukcije (npr hipoplastična desnog srca sindrom, tetralogije o Fallot, plućni ventil stenoza, plućni atrezija, itd) i lijevoj klijetki odljev sustava opstrukcije (npr hipoplastična lijevo srce sindrom, mitralne stenoze, aortalni ventil stenozu koarktacije od aorte, bikuspidalan aortalni ventil, itd) u majki koje je Zoloft tijekom trudnoće.