yoga poza za Vaše loza

Engleskih izvora: source

Ako ste netko tko pati od uske loza (nastavite čitati nakon skoka za savjet o određivanju ako su uske), važno je da odvojite vrijeme za pravilno brine za njih Mišići su statistike pokazuju da loza su najčešće napete mišiće u bedrima i rang drugi u učestalosti sportskih ozljeda na bedra.

Postoji mnogo razloga zašto bi se moglo imati uske loza i glavni krivac je sjedi za stolom za osam do deset sati. Ostavljajući svoje loza neaktivan cijeli dan drži ih u skraćenom duljine. A, ako sudjeluju u sportskim aktivnostima, što su također skloni tijesnim loza pogotovo ako to ne učinite odgovarajuće protežu vježbe postavljati aktivnost. Ili, možda samo su rođena s prirodno kratkim loza. U konačnici, zanemarimo i zlostavljanje naših loza i oni trebaju malo ljubavi i dobru protežu i tu je joga poza koje mogu učiniti upravo to. Sjedeći Proslijedi Bend (Paschimottanasana)

Ako ne znate ako ste loza su široka je ‘normalan’ raspon kuka fleksije (određuje kada polaganje na leđima i podizanje nogu ravno s poda s koljena ravno) dopušteno je loza je u području 80-90 stupnjeva, bilo što manje od 80 stupnjeva smatra se ‘čvrsto’. Ako ostavite ove momke bez odgovarajuće pozornosti, od vas će biti osjetljiv na loše suza, a može razviti posturalne i natrag probleme kao što sakroilijačnih bolove u zglobovima, što će ograničiti fizičku aktivnost.

Sjedeći Proslijedi Bend predstavljati omogućuje ne samo za velike leđa protežu, ali prekrasnom i prijeko potreban protežu na leđima nogu. Nisam vidio previše studenata, uključujući i mene, koji samo može brzo premjestiti u punom izrazu ova poza tako kretati polako i strpljivo, dah po dah, kao što ste produbiti u njega. Ako pokušate prisiljavanja ili guranje, što bi moglo imati obrnuti učinak protežu se dogoditi, što stvara ‘protežu refleks’ uzrokuje rastegnuti mišića automatski ugovor.

Paschimottanasana doslovno prevodi na ‘protežu prema zapadu’ : Ideja se da je zapad gdje sunce zalazi i to je vrijeme kada ćemo početi usporiti i opustiti kako večernjim pristupa. Donosimo naš fokus prema unutra, da bi odražavala, opustiti i napuniti

Sjedeći Proslijedi Bend poza također umiruje mozak, poboljšava probavu, smiruje glavobolju i smanjuje umor

Savjeti:.. Ako ne možete doći noge, razmislite o korištenju remen omotati oko nogu, ovo pomaže produljiti vaše kralježnice u odnosu na zaokruživanje leđa.

Ako je vaš trbuh i prsa su daleko od svojih nogu, razmislite o stavljanju presavijeni deka (s ) ili jastuk na vrhu bedra i odmoriti torzo na njega.

Ako imate jako uske loza, savijte koljena i stavite presavijeni deka ispod koljena kako bi se izbjeglo naprezanje.

Sjedeći Proslijedi Bend Poza (Paschimottanasana)

1. Sjednite na svom prostirci ili na podu s nogama raširenim ispred vas.
2. Pobrinite sjediti ravnomjerno na svojim sjedećih kostiju.
3. Donesite sve Prsti suočiti i dovesti svoje velike prste zajedno.
4. Kao što uzemljite vaše sjedi kosti, početi produljiti svoju kralježnicu tako da sjedite lijepo i visok.
5. Donesite svoje ruke od strane vaših ušiju i polako ovisiti naprijed na kukove.
6. Možete donijeti svoje ruke na pod ili se držati vanjskoj nogama.
7. Pokušajte ne zaokružiti leđa i razmišljati o dovođenju torzo na bedra, za razliku od postizanja glavu na svoje noge.
8. Kretati polako i ostati u pozi bilo gdje od 30 sekundi do 2 minute

Napomena:.. Ako imate astmu, proljev ili pate od ozljede leđa, obratite se liječniku

Autor: Michelle uy je certificirani učitelj joge i vlasnik LoveActionYoga. Ona je sukreator od Jedite dobro, osjećam se dobro program, yoga i prehrana Program, i ona je također certificirani podučavati jogu napredovati, terapijski yoga program za preživjele rak.