Vaskularnih bolesti

Vaskularne bolesti odnose se na stanje koje je abnormalno unutar krvnih žila. Ovdje smo popis 10 najčešćih one koje bi trebali znati i zahtijevaju ranu dijagnozu i liječenje.

Članak je iz:

Jeste li dosljedno protkana bol u tele kad hodate ili ne probudite zbog nogu grčevi ili bolan bolove? Ako je tako, vi svibanj biti doživljava jedan od češći vaskularne bolesti, periferne arterijske bolesti. Vaše tijelo je vaskularni sustav je mreža krvnih žila koje uključuju vaše kapilare, vene i arterije koje prevoze krvi i iz srca. Problemi koji se javljaju u roku od jedne osobe krvožilnog sustava mogu biti vrlo ozbiljne, a također je vrlo čest.

Što je vaskularna bolest?

Po definiciji, vaskularnu bolest je stanje koje je nenormalno unutar krvnih žila. To je stanje koje uglavnom uzrokovana ateroskleroze, koja je otvrdnjenje arterija. Kaljenje obično počinje s zadebljanje sluznice arterija od plaka i masnih naslaga. S obzirom da su arterije odgovorne za prijevoz krvi do i od srca, okorjeli i sužene arterije čine ovaj sve teže. Dijelovi tijela koji postaju najviše pogođeni ovom bolesti imaju oštećenja tkiva, smanjene funkcionalnosti, kao i na nedovoljne opskrbe krvlju. U najgorem slučaju, tkiva koja ne dobivaju odgovarajuću količinu prokrvljenost će jednostavno umrijeti. Kao osoba dobi, oni postaju više vjerojatno da će patiti od oblika bolesti krvnih žila. Dodatni čimbenici koji su poznati da doprinesu početku vaskularne bolesti su:

 • Ya obiteljska povijest srčanih ili vaskularnih bolesti
 • ŸPregnancy
 • ŸInjury ili bolest
 • ŸExtended razdoblja vremena proveo ili stojeći ili sjedeći dalje
 • ŸConditions koje utječu na krvne žile ili srce poput visokog kolesterola ili dijabetesa
 • ŸSmoking
 • ŸObesity

10Uobičajene bolesti krvožilnog sustava

Oko 1 od svakih 2 osobe u životu će patiti od bolesti krvnih žila. Kao stope dijabetesa tipa II i povećanje pretilosti i stanovništva postaje stariji u SAD-u, procjenjuje se da će do 2024, više od dva milijuna umire svake godine od thiskind bolesti. Ovdje smo popis 10 najčešćih bolesti krvožilnog sustava koje treba obratiti pozornost.

1. bolest perifernih arterija

Jednostavno rečeno, bolesti perifernih arterija (PAD) je pitanje gdje sužene arterije smanjiti količinu protoka krvi do ekstremiteta neke osobe. Nakon PAD dogodilo, pacijenata ekstremiteta, najčešće na nogama, ne bi količinu krvi potrebnu za ispunjavanje potražnje. To će rezultirati simptomima uključujući povremena hromost (bol u nogama dok hoda). Općenito, to se može uspješno liječiti kroz vježbe, ugradnju zdrave prehrane, kao i uklanjanje duhana.

2. Aneurizma

Aneurizme je balonom ili izbočina koja se nalazi u zidu arterije. Većina obično se javljaju uz glavna arterija koja teče iz srca u trbuhu i prsima. Neki se mogu pojaviti unutar arterija srca i mozga, kao i razne dijelove tijela. Ako jedan rafal u mozgu, to će dovesti do moždanog udara. Aneurizma može razviti i postaje vrlo velika Prije predstavljanja nikakve simptome. Najčešće njihovo otkrivanje je slučajno kao osoba prolazi kroz testiranje za ostale uvjete. Dva glavna oblika liječenja za aneurizme su operacije i lijekove.

3. bubrega(Bubrega) bolesti Arterija

Ova bolest je uzrokovana buildup kuge unutar arterija koje vode prema bubrezima. Kuga se sastoji od kolesterola i masti koje su u stanju akumulirati u bubrežnim arterijama, nanoseći im da se suzi i ukrutiti. Kada se to dogodi, protok krvi je blokiran bubrega, što rezultira u renalnu arterijsku stenozu koja uzrokuje zatajenje bubrega, kongestivno zatajenje srca, te slabo kontroliranim visokog krvnog tlaka.

4. Raynaudov fenomen

Raynaudov fenomen izaziva područja vašeg tijela, poput prstiju i prstiju, da postane ukočen i hladan kao odgovor na stres i niskim temperaturama. S ove bolesti, manji arterije koje opskrbljuju krvlju počnu suziti, ograničava cirkulaciju krvi u pogođenim područjima. Tretmani bolesti su ovisni o svojoj težini unutar osobe, kao i ako postoje dodatne zdravstvene probleme prisutne. Za veliku većinu oboljelih, bolest nije onemogućiti, ali to će promijeniti njihovu kvalitetu života.

5. Buergerova bolest

Najčešće Buergerova bolest će utjecati na arterije, živce i vene koje su mala i srednja. Uzrok ove bolesti je trenutno nepoznat, ali postoji jaka veza između njega i osobe izloženosti ili uporabe duhana. Arterije unutar noge i ruke postaju ili blokiran ili suziti, što je rezultiralo nedostatka protoka krvi i opskrbe u noge, prstima, rukama i prstima. Čak i sa ostatkom, mnogo boli nastaje čestou pogođenim područjima.

6. periferne venske bolesti

Periferni venski bolest je termin koji opisuje štetu, greške ili blokada u žilama whichtransfer krvi iz ruku i nogu u srce. Periferni venski bolest može dogoditi gotovo bilo gdje u tijelu, ali je najčešće vidi u rukama i nogama. Najčešći uzrok periferne venske bolesti je ugrušak krvi koji blokira venu. Ugrušak forme kada vena zidova postaju slabi i usporava protok krvi. Kad ugrušak u venu duboko unutar tijela, to se naziva duboka venska tromboza. Kad ugrušak u venu bliže koži, to se zove površni tromboflebitis.

7. Proširene vene

Proširene vene se proširio, natečen, tegli, ljubičaste vene, vidio samo pod kožu. To je obično uzrokovano oštećenim ventila unutar vene. Oni utječu na žene više nego često muškarci i često prisutan kao medicinski obiteljske povijesti. Oni su također pripisuje ozbiljno težine, trudnoća, ili stoji za dugo vremena. Znakovi i simptomi proširenih vena uključuju, ali nisu ograničeni na pauk vene, bolne ili oticanje nogu, itd

8. krvnih ugrušaka u venama

Postoje mnoge vrste krvnih ugrušaka koji mogu nastati u venama kao što su duboke venske tromboze i plućne embolije. To može biti uzrokovan mnogim faktorima kao što su dugo mirovanje, nepokretnost, uvjeti uključuju deblji krvi ili usporen protok krvi, hormona i trudnoću, kongestivno zatajenje srca (CHF), određene tumore i tako dalje. Različiti tretmani će se primjenjivatiza različite krvnih ugrušaka uvjetima.

9. Poremećaji zgrušavanja krvi

Poremećaji zgrušavanja krvi dogoditi kada krv je vjerojatno normalno da ugrušak u arterijama i venama. Uglavnom, takve vrste poremećaja mogu hereditaryor stečena tijekom cijelog života i znakovi uključuju:

 • Razine ŸHigh u krvi od pojedinih komponenti kao faktor 8, fibrinogena i protrombina koji uzrokuju grušanje krvi.
 • ŸHigher od normalnih krvnih stanica.
 • ŸDeficiency prirodnih antikoagulant proteina poput antitrombina, proteina C i proteina S.
 • ŸAbnormal mijenja inthe krvne žile obloga.
 • ŸAbnormal fibrinolize ili kvar fibrina.

10. limfedem

Limfedem odnosi se oteklina koja obično pojavljuje u jednoj od svojih ruku ili nogu, ponekad i obje ruke i obje noge nabubri. Limfedem je najčešće uzrokovana liječenja raka koji zahtijevaju uklanjanje ili oštećenje vaših limfnih čvorova, što može dovesti do začepljenja u limfni sustav. Blokada sprječava limfnu tekućinu iz isušivanje dobro, što dovodi do oticanja. Nema lijeka za limfedem. Dakle, rana dijagnoza i marljiv njegu vašeg zahvaćeni ekstremitet je važno.