Uzroci smeđeg iscjedka

Uzroci žena ima smeđu vaginalni iscjedak tip može biti vrlo ozbiljne. Jedan od tih mogućih uzroka je gonoreja. Gonoreja uzrokuje groznicu ako putuje u jajovodima. To također uzrokuje ženu da imaju bolne spolne odnose uz smeđe iscjedak, učestalo mokrenje, i grlobolja. Neke žene imaju puno bolova u trbuhu, ovisno o tome koliko je infekcija borac u sustav. Ako primijetite bilo koji od ovih simptoma koje sam ovdje opisuju, važno je razgovarati sa svojim liječnikom o tome.

Zdjelične upalne bolesti, je vrlo ozbiljno zdravstveno stanje u žena koje su nose infekcije u uteral obloge. Tu je i povremena groznica, krvarenje nakon seksualnih aktivnosti, smeđa vaginalni iscjedak ili druge boje, umor, zimica, nema apetita i bol donjeg dijela leđa. Negdje zdjelične upalne bolesti je uzrok hospitalizacije. To je zbog činjenice da se može zahtijevati agresivno liječenje antibioticima.

Ako žena ima bilo kakve genitalne bradavice, to može stvoriti smeđe vaginalni iscjedak(1). Postoje i drugi simptomi poput osipa na vaginalnog područja, masom koja se pojavljuje u genitalije području, puno vaginalni spaljivanja, i opći osjećaj nelagode.

Klamidija infekcije također može često dovesti smeđi vaginalni iscjedak, uz intenzivne boli u zdjelici i prevrnut želuca, gubitak težine koji ne namjerava, a ponekad i iscjedak koji može biti više žuto. Klamidija se obično ugovara s zaraženim seksualnog partnera.

Vrlo ozbiljna mogući uzrok smeđeg iscjedka je rak vrata maternice. Osim toga, rak grlića maternice uzrokuje puno vaginalno krvarenje, bol, a iscjedak se također smrdljiva. Rak vrata maternice ima bolje šanse za oporavak ako se otkrije stvarno rano, inače ako ne, to je rak vrlo smrtonosna jer putuje kroz druge organe i metastazira.

Ponekad kada žena prelaska u njezine menopauzi godina, to nije uvijek rijetkost da imaju smeđe vaginalni iscjedak. Ostali znakovi imaju menopauzu su vruća trepće, suhoća u vaginalnom području, bolni spolni odnos, ali i bol tijekom mokrenja. Menopauza može biti tretirana dajući zamjenski hormonske terapije za estrogen.

Vulvovaginitis je uzrok smeđe vaginalni iscjedak. Ova bolest je vrsta upale na stidnici i vaginalnog područja. Ispuštanje u ovom slučaju također može biti žute boje, zajedno s drugim simptomima kao što su gori u vaginalnom području, a uretre boli.

U svakom slučaju, smeđe vaginalni iscjedak treba liječnički pregled. Kao što možete vidjeti, većina od uzroka tome može biti prilično ozbiljna i treba dijagnosticiranje i liječenje odmah.