Što Code Blue znači u bolnici

Ako radite u bolnici ili su strpljivi ili posjetitelj vidjet ćete postoji neposredna reakcija na riječi ‘Code Blue. ‘Za promatrača očito je da postoji nalet bolničkog osoblja u sobi ili položaja nužde.

U Code Blue adrenalina ponekad dio goriva za kaos. Kad je netko prepoznao akutni klinički promjene kod pacijenta. Onaj koji može biti opasno po život ako se skrb ili podrška nije neposredna. Ona ili on je napravio kliničku prosudbu i preuzima odgovornost za raspisivanje kôd. Uz osoblja i opreme obično je košaricu koja sadrži sve najvjerojatniji lijekove koji su spremni za brzi pristup i uprave, kako je navedeno.

Za osobe bez medicinske pozadini možete vidjeti pacijenta kao što je kratkog daha, ili u očitom boli. S druge strane, možda čak i ne reagira. Za medicinskog osoblja, procjena će pokazati da može imati slab puls, znojan kože na dodir, i pada čitanja krvni tlak ili slab ili nepravilan puls. Ta osoba može ili ne mora biti krvarenje i puls oksimetar može pokazati da ne dobivaju dovoljno kisika sa siromašnima respiratornog statusa.

Tempo koda često je nešto nepovezano do pune procjene određuje. Unatoč svojoj užurbanog tempa, svaka osoba uključena preuzima određenu ulogu u kodu. Glavni cilj je da se brzo stabilizirati pacijenta. EKG je učinjeno i monitor se nalazi na pacijentu pratiti srčanu funkciju pacijenta. Da imaju pristup upravljati lijekova koja su navedena i dati IV tekućine ako je potrebno. Medicinska sestra ili liječnik će umetnuti odgovarajuću IV liniju, pristup s velikim lumena ili središnje linije, tako da ako je pacijent treba krv će biti dostupna. U ovom trenutku se može vaditi krv da se analiziraju u laboratoriju odmah za brze rezultate. To će vam pomoći procijeniti pacijenta. Zatim ih liječiti na odgovarajući način.

Kisik se može dati pacijentu za to vrijeme je obično preko maske ili nazalni kanile. Prema onome što je primjereno situaciji ovog bolesnika. Mjerenja pacijenta razine kisika može biti učinjeno s prstom clip komad opreme i kao s arterijskog krvnog rad nacrtan. U nekim situacijama, to je prikladno umetnuti kateter u mjehur pratiti urina izlaz, bubrežne funkcije i utvrditi kroz urina da pacijent nema infekcije mokraćnog sustava. Ako je pacijent budan, verbalna komunikacija može potvrditi mentalno stanje s odgovarajućim ili neprikladnih odgovora. Ne reagira pacijenti mogu vrednovati s neurološkim pregledima.

Tijekom ovih aktivnosti. Jedan liječnik, ovisno o tome kako osoblje dolazi na scenu, će preuzeti vodstvo i izravnu osoblje ostati usredotočen na prioritete. Druga osoba će pratiti sve što se odvija pisanjem sve dolje na obrascu koji pomaže voditi evidenciju samog koda. Procjena bolesnika grafikonu pomaže razumjeti temeljne uvjete prije događaja. Na obrascu broj rekord je osoblje uključeni, uključujući i vrijeme svake intervencije, lijekove dao i pacijentove vitalnih znakova. Liječnik je glavni koordinator kod. Rekord je da naučite više procjenjujući kôd ishod i prepoznati gdje su potrebna poboljšanja.

Osoblje koji nisu uključeni u samom kodu će biti uključeni u druge podrške pomoć potrebna. Kontaktiranje obitelji, dobivanje laboratorijske rezultate, prenoseći informacije ili pomagala potrebnih za članove koda. Osoblje može trebati koordinirati prijenos na intenzivnoj njezi, ako je pacijent se transportira za akutnu praćenje skrbi. U nekim događajima čak i kada je najbolje od skrb je dao tijekom koda. Pacijent može proći. Jedina utjeha obitelji i osoblja koje je napravio svaki napor kako bi spasiti život.

U zaključku, možda želite znati da su mnogi životi spašeni tijekom ove medicinski koreografiji događaja. To je manje od glatke, kao svaka osoba postaje dio ovog događaja, a zbog svakog pacijenta događaj je jedinstven. Osoblje koje je dio koda tim postaje više iskusan s iskustvom; svaki broj ima isti krajnji cilj. Stabilizirati pacijenta i spasiti život.

Neki pacijenti ‘postali svjesni nakon što je sve više i traži osoblje ‘Što radiš ovdje?’

Zahvalan olakšanje i smijeh iscrpljenog koda tim obično slijedi to pitanje.