Smetnje Prije Vježbanje daje mi grč

Članak je iz: reference


Volim trčanje i znam da je dobar run zahtijeva energiju, ali ja jednostavno ne mogu pokrenuti ako sam jeo u posljednja dva do tri sata kao što sam dobiti grč. Čak i voda mi daje grč. Ima li nešto u redu sa mnom? Je li u redu da se izvoditi na posve prazan želudac, kao što su prva stvar ujutro?

odgovor od dr Sarah Brown

Vi ste Pravo, trčanje ne zahtijevaju energiju, tako da je vrlo važno da se gorivo svoje tijelo za vježbanje i svakodnevno zdravog života.

Zašto trebate jesti

Glukoza je glavni izvor goriva za vrijeme vježbe , se dobiva iz ugljikohidrata prehrane. Masti (triglicerida) su vaša sekundarni izvor goriva. Vaš mozak, koji je tvoj kontrolni centar, mora imati glukozu kako bi mogao funkcionirati ispravno, tako da kada se vježba na prazan želudac, mozak će poharati vaše mišiće za krvi i glukoze (šećera mišića naziva se glikogen) koja je pohranjena tamo. To uzrokuje mnogo stresa na tijelo.


Zašto prehrane mogu učiniti grč

Tjelovježba smanjuje dotok krvi u želucu. Dakle, ako imate previše hrane u želucu, grčevi mogu pojaviti kada je smanjen dotok krvi. Hrana treba vremena za probaviti, što znači da biste trebali izbjegavati konzumiranje previše složene ugljikohidrate, proteine ​​i / ili masti kako bi se izbjeglo prelijevanje i grčeve. Složeni ugljikohidrati može potrajati i do dva sata na pregledu, proteina i masti može potrajati tri do četiri sata ili više. Voda također treba vremena da se apsorbira, vaše tijelo može samo učinkovito apsorbirati jednu šalicu svakih 10-15 minuta. Ako pijete više od toga, sloshing oko može dogoditi. Jeste li znali da voda mora biti temperatura tijela prije nego što se može apsorbirati?


Što jesti i piti, a kada

Najbolji hranu jesti prije treninga su jednostavne ugljikohidrate kao što su voće. Kao probavu jednostavnih ugljikohidrata počinje u ustima, budite sigurni da žvakati hranu Pa, čak i meku hranu poput banana. Nakon što je hrana dosegne želudac je oborio još i oko 30 minuta da napusti želudac i uđe u tanko crijevo. U tankom crijevu se oborio i koriste za tjelesne funkcije kao što su glukoza hraniti vaš mozak i glikogen kao gorivo vaše mišiće. Preporučujem jesti komad voća oko 45 minuta prije nego što se izvoditi.

I dok se gorivo svoje tijelo za trčanje, morate hidratizirati. Hidratacija igra vitalnu ulogu u sposobnosti vašeg tijela da obavljaju. Kada se vaše tijelo pravilno hydrated, svi sustavi u tijelu premjestiti fluidno. Kad radite, vaši mišići zagrijavaju i znoj proizvodi da vas se ohladi. Kada se vaše tijelo znoji i nema pristup vodi, usporava. Pravilno ponovno hidratacije čini svoje pokrete ‘tekućine, povećava kontrakcije mišića (i smanjuje grčeve), te će vam pomoći povećati svoju brzinu.

Za one od vas koji crtica iz kreveta u teretanu za brzu jutarnju treninga, imajte to na umu: Kada ste spavali vaše tijelo popravak i detoksikacije i vrijeme ujutro dođe to je radio kroz prethodne noći večere i zalogaje i da je spremna za ‘break brzo’ (doručak). Vaše tijelo obavlja najbolje kada postoji stalna opskrba gorivom i jesti male, česte obroke je najbolji način da se osigura da gorivo. Iako je vaše tijelo ne pohraniti višak energije (tj. Od večere) trebate goriva zapaliti svoje tijelo kako biste pristupili tu energiju. Bez Vašem ključu vaše tijelo će zadržati pohranjene energije (u masnim stanicama)

Prije vježbanja unos vode

Jedan sat prije vježbanja = 500 ml čiste vode
20 minuta prije vježbanja = 250 ml čiste vode
125-250 ml svakih 10 – 15 minuta tijekom vježbanja
500 ml svakih sat vremena nakon vježbanja i za optimalno zdravlje … popijte čašu svaki sat, svaki dan!

To može potrajati malo vremena za svoje tijelo da se prilagodi upija vodu a ono što se osjeća kao da su gorivo treba. Tijekom vremena, možda ćete se kako ste ikada radili s out hidratantnih i dovoda goriva. (Kao bivši ne pre-vježbe jelo, ja ću vam reći da je to istina). Ako doista su u stisci s vremenom prije treninga pokušati Vega Sport, prirodna biljka temelji performansi Optimizer.