Razlika između lortab Norco Vicodin tablete protiv bolova

Izvorni engleski članak: lortab vs norco vs vicodin, dobiti više informacija o lortab vs NORCO vs Vicodin.

lortab, Norco i Vicodin tri lijekovi na recept koji se najčešće koriste za ublažavanje umjerene do jake boli. Sva tri od ovih lijekova sadrže i sredstvo za umirenje bolova olakšavanja sredstvo zove hidrokodon, a zajednička over-the-counter analgetik poznat kao acetaminofen, Tylenol, ili paracetamol.

U stvari, postoje i mnogi drugi lijekovi koji se sastoje od mješavine hidrokodona i acetaminofen. Bolova koji imaju hidrokodon i acetaminofen uključuju: Co-Gesic®; Lorcet®; Lortab®; Margesic® H; Maxidone®; Norco®; Stagesic ™; Vicodin®; Xodol®; Zamicet ™; Zydone®.

Iako postoje mnogi lijekovi s istim olakšavanja bolova agentima, lortab, Norco i Vicodin su tri koja se najčešće propisuje. Iako lortab, Norco i Vicodin sadrže iste dvije aktivne ljekovitih sastojaka, razlike postoje između ovih lijekova na recept.

Sve tri lijekovi koriste oblik hidrokodona zove Hidrokodon bitartaratnih. Lortab, Norco i Vicodin su dostupni u obliku tableta. Međutim, lortab je samo jedan od tih zajedničkih recept analgetici koji je također dostupan kao tekući eliksir.

Najznačajnije razlike između lortab, Norco i vicodin je u acetaminofen komponente tih lijekova. Doza hidrokodona u lortab može varirati ovisno o tome kako je recept je napisan. Međutim, doza od acetaminofen tablete pruža od lortab ostaje pri 500 mg bez obzira na snagu hidrokodona koristi.

Isto tako, liječnik će napisati recept za Norco, a zatim se navesti koliko hidrokodonje svaka tableta treba sadržavati. Važno je acetaminofen komponenta Norco ostaje na 325 mg bez obzira na jačinu hidrokodona koristi. Dakle, tko tableta Norco uvijek će imati manje acetaminofen od bilo koje tablete lortab.

Vicodin razlikuje od oba lortab i NORCO time, da je koncentracija acetaminofen će varirati ovisno o obliku koji je propisan vicodin. Vicodin izričito slovima tablete koje označavaju količinu hidrokodona i acetaminofen tablete će sadržavati. Vicodin, Vicodin ES i Vicodin HP su dostupne formulacije.

Važno je napomenuti da je iznos acetaminofen će varirati sa specifičnom obliku vicodin koristi. Vicodin ima koncentracije hidrokodon bitartrata u 5 mg i acetaminofen u 500 mg. Vicodin ES ima koncentracije hidrokodon bitartrata u 7,5 mg i acetaminofen u 750 mg. Konačno, Vicodin HP ima koncentracije hidrokodon bitartrata u 10 mg i acetaminofen u 660 mg.

To znači da Norco ima najmanji iznos acetaminofen ova tri analgetika. Vicodin i lortab imaju istu količinu acetaminofen po tabletu. Dok, Vicodin ES i Vicodin HP sadrže više od acetaminofen ili lortab ili Norco.

acetaminofen ovih bolova recept tableta je važno razmatranje. Acetominofen je vrlo otrovan za jetru u visokim dozama. Rad sa svojim liječnikom kako bi se utvrdilo je li Norco, lortab ili Vicodin je pravo za vas.