Kako izbijeliti zube vodikov peroksid

Izvorni članak je iz: hydrogen peroxide teeth whitening, dobiti više informacija o vodikovim peroksidom izbjeljivanje zubi.

Kako starimo, bijeli zubi je poboljšanje koje često nas čini izgledaju mlađe. Vodikov peroksid se poseban kemijski kompleks koji, kada se koristi sigurno, može ukloniti bojenje sa zuba. U stvari, mnogi od skupih zubi-izbjeljivanje setove dostupni online ili iz svog stomatologa će sadržavati vodikov peroksid kao glavni aktivni sastojak izbjeljivanje.


Metode izbjeljivanje zubi uz pomoć vodikovog peroksida:

To se može izvesti na mnogo različitih načina, najjednostavniji biće četkanjem s vodikovim peroksidom. Koristeći malu šalicu, zajedno pomiješati malu količinu zubne paste i peroksida, to miješajući dok se u potpunosti je u kombinaciji, onda ili ga glatko na četkicu ili umočiti kist u smjesu i nastaviti četkanje normalno, pazeći da ne progutati bilo koji od paste.

Još jedna alternativa za miješanje dućan kupiti pastu za zube s peroksidom je napraviti vlastitu pastu pomoću sode bikarbone, koji se može kupiti u bilo trgovine, i peroksida. Pomiješajte ove dvije sastojke zajedno u malom čašu ili zdjelicu, to rade u gustu pastu i četkice kako bi se normalno, koristite paste koje ste napravili. Nakon što četka zube s jednom od tih kombinacija svakako dobro isprati i temeljito isperite čistom vodom, opet, pazite da ne proguta.

Druga metoda: koristeći ga kao usta ili usmene ispiranja. Da biste to učinili, razrijedite peroksida pomoću malu količinu vode i isperite usta s njim prije četkanja. Zbog vodikov peroksid djeluje antiseptički sastojke, ispiranjem s njom može pomoći ubiti bakterije na zubima i između njih, kao i bilo gdje drugdje u ustima, koji ne samo da može pomoći u postizanju svjetliju, bijeli osmijeh, ali također može pomoći u dobivanju osloboditi od lošeg daha, i sprečavanje bolesti desni.

Kako napraviti to za izbjeljivanje zubi kod kuće

Vodikov peroksid je najbolji proizvod za korištenje prilikom izrade izbjeljivanje rješenje kod kuće. To je slaba kiselina i djeluje kao izbjeljivač za zube. Ona je komercijalno dostupna u koncentracijama od 3% do 10%. 3% otopina je najbolji izbor za domaće izbjeljivanje zuba rješenje. Ponekad, peroksid može izazvati peckanje ili drugu nelagodu. To se obično se odstrani nakon otopina se isprati. Ako se nelagoda nastavi, prekinite korištenje odmah.

Prije početka, prikupiti sve svoje sastojke. Vi ne želite biti trčanje okolo u potrazi za sastojcima dok pokušavate izbijeliti zube. Kupite kutiju sode bikarbone, bocu hidrogen peroksida, tubu paste za zube i malo kuhinjske soli.

Pažljivo stavite otprilike dvije (2) žlice sode bikarbone u malom zdjelu. Dodati malu količinu vodikovog peroksida i miješati. Nastavak dodati peroksid dok ste u mogućnosti napraviti fino tijesto. Ovo tijesto treba biti gusta dovoljno da prianja za zube. Ako je pretanak, to će samo skliznuti zube prije dođe do izbjeljivanje.

Sol se može dodati, iako je to opcija. Sol djeluje kao blagi ljuštiti, što je dovoljno za uklanjanje neke abrazivnim mrlje s površine zuba. U ovom trenutku, imat ćete mješavinu koja ne okus jako dobar. Da biste poboljšali okus, pokušajte s dodavanjem neke svoje omiljene pasta za zube, iako je to opcija.

Nanesite pastu za zube liberalno koristite četkicu za zube. Za maksimalnu učinkovitost, nemojte lizati zube ili na drugi način izazvati tijesto oprati. Ostavite ovo tijesto na zube za oko pet minuta. Nemojte progutati ovo tijesto, kao što je napravio s vodikovim peroksidom.

Ukloni ovo tijesto s četkicom za zube. Ako želite povećati izbjeljivanje učinak vaše domaće izbjeljivanje rješenje, uzeti malu puna kapa peroksida, ne koncentraciju više od 3%, i ispirati grlo s njom za nekoliko minuta. Provjerite jeste li ga ispljune nakon toga. Nikad ga progutati.

Postupak izbjeljivanja nije neposredna. Vi ćete morati ponoviti ovaj postupak, najčešće jednom dnevno, do dva tjedna da vidi očite napredak. To je sigurno koristiti svoj domaći izbjeljivanje rješenje do dva puta dnevno.

Izbjeljivanje zubi kod kuće je jednostavan i nekompliciran proces. Otopina je jednostavan za korištenje i netoksični, pod uvjetom da nije proguta. To je učinkovit i jeftin alternativa za komercijalno dostupni izbjeljivanje zubi proizvoda.


Moguće nuspojave:

Iako stomatološka izbjeljivanje pomoću vodikovog peroksida je dokazano da bude siguran, to eventualno može izazvati neke nuspojave poput zuba osjetljivosti ili iritacije desni. U većini slučajeva ove nuspojave nestaju nakon prestanka uporabe peroksida, ali u nekoliko slučajeva osjetljivost zuba može se nastaviti i postati problem za neke korisnike. Osim toga, s vremena na vrijeme bijele točkice mogu pojaviti od zubnog mesa, što opet otići nakon prestanka korištenja.

Rezultati korištenja peroksid kao izbjeljivanje zubi opcije variraju od osobe do osobe, na temelju nekoliko različitih ciljeva i rezultata da jedna osoba iskustva mogu biti ništa kao da sljedeću osobu. Četkanje ili ispiranja, s peroksidom ne bi smjeli uzeti mjesto redoviti domaći stomatološke usluge, ali se može koristiti u kombinaciji s redovitim četkanjem i ispiranjem za pomoć u izgledu bjelji osmijeh.