Joga poza: Hanumanasana (majmun poza)

Engleskom sadržaj: via

U vrijeme čitanja ovog posta mudrost od naturalističke i esejist John Burroughs, imao sam neke velike karijere odluke kako bi i sam osjećaj osvaja. Dok sam imao osjećaj kuda sam htio da se, bilo je toliko mnogo načina da se od točke A do B zbog čega sam prestrašen. Bilo je mnogo puta u mom životu da sam počeo projekt ili put, samo za prekid ili ne dati mu pravu priliku. Moglo bi se reći da imam strah od neuspjeha – i ovaj put sam htjela da počine nešto od srca i pratite putem od početka do kraja. Primanje ovu karticu, vjerujem, bio znak da je vrijeme za mene da počine i vidjeti stvari do kraja, bez obzira na sve. Morao sam uzeti skok

Postoji jedan određeni yoga poza koja uistinu predstavlja uzimanje skok. Hanumanasana, majmun poza. Majmun u pitanju je Hanuman, veliki majmun bog. Njegova priča ide ovako: Došlo je do bitke između kraljeva Rame i Ravane i Rama supruga Sita je zaplijenila Ravana i odveli u njegovu podzemlja domene u Šri Lanki. Tijekom bitke, Ramin brat Laksmana, bio je jako povrijeđen i jedini lijek je sok od biljke koja je rasla samo u Himalaji. Hanuman, bog majmun i posvećenik kralja Rame, uzeo jedan skok u Himalaji i vratio na vrh planine da spasi život Laksmana. Potom je uzeo još jednu moćnu skok u Šri Lanku spasiti Situ te je ponovno ujediniti sa svojim mužem Rama. Hanuman je velike napore proizlaze iz njegove predanosti i ljubavi za kralja Rame. Priča o Hanuman nas uči da se s velikom ljubavlju i predanošću, možemo prevladati svaku prepreku.

Također nas uči da ide izvan naših granica, čak i kad to ne čini ljudski moguće. Moramo vjerovati da bez obzira što izazove s kojima se suočavamo, stvari će raditi sami van. Hanumanasana dokazuje snagu iznutra i ljubav osvaja sve.

Hanumanasana je nategnuto za naš loza, prepone i bedra. Možete vježbati ovu pozu na svom mat, ali to je bolje na golom podu. Koristite deke i blokova za podršku. Kretati polako i pazite na disanje. Zapamtite, to nije o poza, to je o svom stavu. (Napomena: Ukoliko imate bilo kakvih prepone ili tetive koljena ozljede, obratite se svom liječniku prvi.)

Kada radimo Hanumanasana u našem yoga prakse, moramo otvoriti svoje srce potpuno nepoznato. Moramo vježbati predano i hrabrosti – to je toliko važnije od uzimajući u punom poza. Idi lik koji Hanumanasana je poza koja mi donosi najviše iritaciju. Naravno, svatko tko je učinio malo joge zna često ponavlja poruku da poza koje vam donose najviše nezadovoljstvo su one koje treba učiniti najčešće.

Hanumanasana (majmun poza)

1. Donesite presavijeni deka ispod koljena, kukova i dovesti iznad koljena.
2. Imati dva bloka s obje strane vas staviti ruke na podršku.
3. Donesite svoje desne noge na svoj pokrivač, a zatim ga gurnite prema naprijed tako da je vaše pravo gležanj je pod desnim koljenom.
4. Donesite petu vašeg desnom nogom na deku, i početi kliziti noga naprijed dok noga je ravna. Držite desnu nogu savinuta, i pobrinite se da je središte desnog koljena okrenuta prema gore.
5. Slide Vaše lijevo koljeno natrag, i izravnati nogu. Uvjerite se da je lijeva noga nije na kut.
6. Donesite ramena iznad kukova, produživanje vaše kralježnice prema gore.
7. Možete staviti ruke na blokovima za podršku, ili možete donijeti svoje ruke gore za punu poza.
8. Ako ne možete izravnati leđa nogu, možete staviti blok ispod Vašeg kućnog bedro.
9. Dišite duboko 10 udisaja, a zatim prebaciti strane

O autoru:.

Michelle uy je certificirani joga učitelj i vlasnik LoveActionYoga . Ona je sukreator je dobro jesti osjeća dobro Programa, yoga i prehrane programa, i ona je također certificirani podučavati jogu napredovati, terapijska joga program za preživjele rak.