Elektronika noću remeti spavanje

Engleskom članak: reference

Ako imate poteškoća sa spavanjem noću, vi svibanj želite probati isključivanja svoje elektroničke uređaje ranije u večernjim satima.

Nova pilot studija predstavljena na Konferencija PRSA 2010. staviti na American College of Chest Physicians (ACCP) u Vancouveru ranije ovog mjeseca otkrili da djeca i tinejdžeri koji tekst ili igrati online prije spavanja vjerojatno će imati problema sa spavanjem. Istraživači su također povezane ovu djeci i tinejdžerima raspoloženja i problemima u ponašanju tijekom dana.

Studija je pokazala da 77,5 posto ispitanika SMS i slanje e imati problema sa spavanjem noću. Ispitanici su također izvijestili poteškoća borave zaspao i iskusnog raspoloženje, ponašanje i kognitivne probleme tijekom dana, uključujući anksioznost, depresija, ADHD i poteškoće u učenju.

Ovaj jibes s mojim osobnim iskustvom i iskustvo izvijestio me od poznanika i klijenti. Ako sam na računalu sve do trenutka idem u krevet, ja ću imati poteškoće sa spavanjem, a ne osjećati odmorni kad se probudim ujutro

Autor studije, dr Petar G. . Polovi iz JFK Medical Center, u Edison, New Jersey, izjavio je medijima da su on i njegove kolege su iznenađeni na broj SMS poruka i e-mailova poslanih od strane ispitanika. U prosjeku, tinejdžeri su slanje 3404 elektroničkih poruka mjesečno (više od 100 dnevno). Djeca su također slanje 33,5 poruka u prosjeku do 4 različite ljude negdje od 10 minuta do 4 sata nakon krevet vrijeme! ‘Znakovito je da su ta djeca sudjelovanje u poticanju aktivnosti, kada bi trebali biti u okruženju za promicanje sna’, rekao je Polovi.

Neki to može lako riješiti uzimanjem djecu i mlade ‘online uređaje, uključujući računala, dalje od njih dobar sat prije spavanja. U studiji je utvrđeno da su sudionici probudila jednom po noći, u prosjeku, od strane informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) uređaja. Uklonite pristup i riješiti ovaj problem.

No, neki to ne mogu pripisati zapravo se probudio samom uređaju. Postoji nekoliko razloga elektronički uređaji možda ometa san.

Jedan ima veze sa svjetlom. Melatonin, hormon odgovoran za regulaciju naše ciklus spavanja i budnosti, proizvodi epifiza u središtu mozga. Proizvodnja melatonina po epifize isključen svjetlo i upalila mrak. Dobar način da se nered s ovim je buljiti u užaren zaslonu nakon zalaska sunca.

To je općenito preporučuje za maksimiziranje melatonina proizvodnje da bi se izbjeglo svjetlila u cjelini nekoliko sati prije spavanja, osobito blue- tonirana svjetla poput televizora i računalnih monitora. Ako mislite o tome, pre-tehnološke ljudi samo da bi koristili vatru za svjetlo noću. To je znatno prigušivanje od naših stotinu vat žarulja treperi TV ekrane i žuto svjetlo, a ne plave. Ako dim svjetla u svojoj kući i pokušati iskoristiti neizravno osvjetljenje bliže spavanja, po mogućnosti s žarulja sa žarnom niti, možda će vam biti lakše da se uhvatiti one ZS

Tu je komad softvera vani da u potpunosti. promijenila moj život što se tiče rada na računalu noću i dalje biti u mogućnosti zaspati normalno. Softver se zove F.lux, to je besplatno i automatski prilagođava svjetlinu monitora i tvoj ton u sumrak svakog dana. Tijekom dana vaš monitor ostane njegov normalan svijetle sebe, ali kada sunce zađe F.lux prebacuje na malo toplije nijanse i prigušivača osvjetljenja. Budući da ne gleda ravno u svjetlost, proizvodnja melatonina ide na kao i obično i vaš san nije poremećen. Ja sam primijetio veliku razliku u moje sposobnosti za spavanje jer ga instalirate.

Drugi razlog ove elektronički uređaji mogu biti uzrok problema sa spavanjem je faktor zračenja. Kao što sam spomenuo u moj post na jet lag prošle godine, određene vrste zračenja uzrokuju oksidativni stres u tijelu koji može dovesti do poremećaja spavanja (jet lag može imati mnogo veze s zračenju tijekom leta od promjene vremenske zone). Korištenje računala svakako povećava izloženost zračenja, kao i korištenje mobitela ili WiFi uređajima.

Za poboljšanje sna, prestati koristiti računala, mobitela ili drugih ručnih komunikacijske uređaje kao što su iPad sat prije spavanja. Ako ste u istoj sobi kao WiFi uređaja, osobito u 4 noge ili odašiljača ili prijamnika poput računala, isključite WiFi isključen ili isključite uređaj uopce. U stvari, vjerojatno biste trebali učiniti iz navike kada ne koristite uređaje svejedno. Nema potrebe riskirati bilo više zračenja nego što je apsolutno neophodno.

San je dragocjeno. Nedostatak sna je povezan s pretilosti, bolesti srca, dijabetesa, hipertenzije, moždanog udara i depresije. Da biste dobili sve kašičica na spavanje možete provjeriti Dr. Michael Breus ‘nesanice blog. On drži do datuma s najnovijim istraživanjima o snu i daje neke velike savjete za izradu sigurni da ste dobili san vam je potrebno

O autoru:.

Zdrava foodie je Doug DiPasquale, Holistički Nutricionist i trenirao kuhar, živi u Torontu.